top of page

Wegvindend wandelen

Verantwoordelijk zijn voor verandering is niet eenvoudig. Je krijgt de kans te innoveren en misschien wel de toekomst van je bedrijf of organisatie te bepalen. Maar al snel merk je dat de weg die je bewandelt is bezaaid met hindernissen en obstakels. Met mitsen en maren en soms zelfs wantrouwen. Het loopt niet zoals had verwacht en je voelt je verloren.

 

Of misschien ben je vastgelopen in je loopbaan en vraag je jezelf af of dit is wat je altijd al wilde? Je hebt het gevoel dat het anders moet, en ook kan, en gaat op zoek naar verandering in jezelf en naar een diepere betekenis in je werk.

 

Bij wie klop je dan aan? Bij iemand die uit eigen ervaring spreekt natuurlijk. Iemand die jouw weg zélf heeft bewandeld en je kan helpen met navigeren en vinden. Die nieuwe perspectieven ontsluiert en helpt met het ordenen van je gedachten, niet door het geven van antwoorden maar door het stellen van vragen. Kortom, iemand zoals ik.

 

Dus als je vastzit of maar moeilijk vooruitkomt of geen idee hebt of je de juiste kant opgaat, laten we dan met elkaar in gesprek te gaan. Niet aan een tafel, maar tijdens een ‘doelloze’ wandeling door de stad, als twee echte flaneurs ∆.

Voor professionals die vastlopen en...

▷ behoefte hebben aan een nieuw perspectief op hun werk of loopbaan.

▷ zoeken naar diepere betekenis of willen ontdekken wie ze eigenlijk zijn.

▷ hun gedachten en ideeën willen scherpen met iemand die luistert en vragen stelt zonder te oordelen en zonder vooroordelen.

Wegvindend wandelen

▷ een 3-uur durende mentoring-sessie, wandelend door Den Haag en omstreken (de stad, de duinen, het strand)

▷ vooraf een online intake om een goed beeld te krijgen van de vraag.

▷ onderweg is er altijd wel ergens goede koffie en iets te eten.

▷ achteraf een debrief met ideeën die je verder op weg helpen, leesaanbevelingen en een relevant boek.

▷ € 385 (privétarief inclusief btw) of € 550 (zakelijk tarief exclusief btw).

Waarom wandelen?

“Mijn gedachten slapen als ik ze op een stoel zet. Mijn geest functioneert niet als mijn benen hem niet in beweging zetten”, tekende de Franse filosoof en schrijver Michel de Montaigne op in een van zijn vele essays.

 

Montaigne had het, zoals wel vaker, bij het rechte eind. Tijdens het wandelen maken onze hersenen namelijk voortdurend nieuwe connecties en worden we gevoed door alles wat om ons heen gebeurt. Door wat we zien, ruiken, voelen. Het maakt ons los en zorgt ervoor dat we met nieuwe ogen naar onszelf en de wereld om ons heen kijken.

 

Montaigne was zeker niet de eerste die zijn hersenen benen gaf. In de klassieke Griekse filosofie was wandelend lesgeven de gewoonste zaak van de wereld. De Franse filosoof Rousseau constateerde: “Als ik stilsta stop ik met denken; mijn geest werkt alleen in combinatie met mijn benen”. Kierkegaard liep zichzelf naar zijn beste gedachten en ook voor Nietzsche waren “alleen gedachten die door te wandelen zijn ontstaan van waarde”.

We wandelen dus in goed gezelschap.

∆  Flaneur is afgeleid van het oude Noorse werkwoord flana dat ‘dwalen zonder doel’ betekent. De flâneur was in de eerste plaats een type uit de 19de-eeuwse literatuur, veelal geassocieerd met Haussmann’s Parijse boulevards.

CONTACT

Wil je meer weten over mijn werk of samenwerking verkennen, neem dan gerust contact op. We kunnen misschien een wandeling maken of een museum bezoeken. Maar er is hoe dan ook tijd voor een ongehaast (online) gesprek.

mark@markstorm.nl

Twitter

Medium

LinkedIn

In mijn werk met executives en leiderschapsteams conformeer ik mij aan de Ashridge Code of Conduct for Coaches.

Anker 4
bottom of page