MARK STORM

Helping leaders navigate complexity with confidence & clarity of thought.

Wegvindend wandelen [Read in English]

VERANTWOORDELIJK ZIJN VOOR verandering is niet eenvoudig. Je krijgt de kans om te innoveren of misschien wel de toekomst van je bedrijf of organisatie te bepalen. Maar al snel merk je dat de weg die je bewandelt is bezaaid met hindernissen en obstakels. Met mitsen en maren en soms zelfs wantrouwen. Het gaat niet zoals je had verwacht en voelt je verloren.

 

Of misschien zit je vast in je loopbaan en vraag je jezelf af of dit eigenlijk wel is wat je wilt. Je hebt het gevoel dat het anders moet, en ook kan, en gaat op zoek naar verandering in jezelf of naar een diepere betekenis van of in je werk.

 

Bij wie klop je dan aan? Natuurlijk bij iemand die uit eigen ervaring spreekt. Iemand die jouw weg al meerdere keren zélf heeft bewandeld en je kan helpen met navigeren en vinden. Iemand die nieuwe perspectieven ontsluiert en helpt je gedachten te ordenen, niet door het geven van antwoorden maar door het stellen van vragen. Kortom, iemand zoals ik.

 

De vraag Waarom is het zus en eigenlijk niet zo? is de rode draad in mijn eigen loopbaan (en ook daar buiten). Niet om ‘contrair’ te zijn, maar omdat ik oprecht geloof dat we zo veel beter kunnen. Dat geldt niet alleen voor bedrijven en de ‘dingen’ die ze maken, maar ook voor onszelf. Voor wie we zijn, hoe we leren en de manier waarop we invulling geven aan ons werk in een wereld waarin vandaag dingen gebeuren die we gisteren niet voor mogelijk hielden.

 

Dus als je vastzit of maar moeilijk vooruitkomt of geen idee hebt of je wel de juiste kant opgaat, neem dan gerust contact met mij op. Ik kan je helpen door met je in gesprek te gaan. Niet aan een tafel, maar tijdens een ‘doelloze’ wandeling door de stad, als twee echte flâneurs .

Voor professionals die vastlopen en...

op zoek zijn naar een nieuw perspectief op zichzelf, hun werk of loopbaan

hun gedachten en ideeën willen scherpen en ordenen met iemand die luistert en vragen stelt zonder vooroordelen en zonder te oordelen 

Wegvindend wandelen

3-uur durende wandeling in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag

altijd een-op-een

vooraf een online gesprek om een goed beeld te krijgen van de vraag 

achteraf een persoonlijke reflectie met ideeën en acties die je verder op weg helpen

eenmalig of als serie van drie of vijf wandelingen

Waarom wandelen

Mijn gedachten slapen als ik ze op een stoel zet. Mijn geest functioneert niet als mijn benen hem niet in beweging zetten,” schreef de Franse filosoof en schrijver Michel de Montaigne in een van zijn vele essays.

 

Tijdens het wandelen maken onze hersenen voortdurend nieuwe connecties en worden we gevoed door alles wat om ons heen gebeurt; wat we zien, ruiken, voelen. Het maakt ons los en zorgt ervoor dat we met nieuwe ogen naar onszelf en de wereld om ons heen kijken.

 

Montaigne was zeker niet de eerste die zijn hersenen benen gaf. In de klassieke Griekse filosofie was wandelend lesgeven de gewoonste zaak van de wereld. De Franse filosoof Rousseau constateerde: “Als ik stilsta stop ik met denken; mijn geest werkt alleen in combinatie met mijn benen”. En Nietzsche beweerde dat “alleen gedachten die door wandelen zijn ontstaan van waarde zijn”.

 

Als je wegvindend wilt wandelen, neem dan contact met mij op. Vanzelfsprekend houden we rekening met alle geldende corona-eisen.

 Flâneur is afgeleid van het oude Noorse werkwoord flana dat ‘dwalen zonder doel’ betekent. De flâneur was in de eerste plaats een literair-type uit de 19de-eeuw, veelal geassocieerd met Haussmann’s Parijse boulevards

 

 

 

 

I live in the Netherlands but work with senior executives and leadership teams across Europe. So regardless of where you are, if you want to explore the possibilities of working together, let’s start a conversation.

    

mark@markstorm.nl

+31652092271

 

Twitter

Medium

LinkedIn

A little note about this website